Добро представяние на Детски представителен хор на 32 СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ през учебната 2018-2019

Детски представителен хор на 32 СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ е един от най-големите училищни хорове в страната. В него се обучават деца и юноши от различни възрасти, обединени от музиката и пеенето в екип.

През 2018-2019 учебна година те осъществиха участия, в които представиха училището пред взискателната музикална общност и публика. Репертоарът на хора включва песни, изпълнявани на различни езици – български, немски, руски, френски, английски, азербейджански и др..

През 2018 година съставът даде своята заявка за активен участник в културния живот на столицата. Успя да осъществи два самостоятелни концерта, няколко участия в организирани от 32 СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ концерти. Едно от най-важните събития за хора бе поканата за съвместен концерт с Оркестър „Симфониета „София“. Той се проведе на 17.04.2018 г. в Общински културен институт “ Надежда“. В него взеха участие и солисти от Национално музикално училище“ Любомир Пипков“. Хорът на 32 училище откри и закри концерта с няколко изпълнения под съпровод на оркестър с гост-диригент Никола Петров.

Диригент на хора е Александър Митев. Той завършва Национално музикално училище „Любомир Пипков“ и Нов български университет със специалност „Музикално-сценични изкуства“. След това е приет в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в класа по хорово дирижиране на проф. д-р Адриана Благоева. Носител е на престижната награда Кристална лира на Съюза на българските на музикалните и танцови дейци, също така награда на Българска национална телевизия  „Достоен българин“ в категория „Култура“ и други.

  Хормайстор на хора е Людмила Павлова. Корепетитор и клавирен съпровод е Илиана Траянова. Те са музиканти с дългогодишен опит в образователната система и музикалното изкуство, преподаватели по музика в 32 СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“.

През 2019-2020 учебна година се откриват нови творчески възможности за състава. Той ще чества своят първи рожден ден с организирани по повода мероприятия – концерти, изложби, демонстрации и други съпътстващи повода събития.

Детски представителен хор на 32 СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ предоставя прекрасна възможност на деца, които имат интерес към пеенето, музиката и изкуствата, да се докоснат до това.

„Въпреки натовареното ни време – уроци, домашни, изпитвания, тези деца успяват да намерят време за нещо различно, нещо, което ги прави истински щастливи. Виждам го в очите им. Това ме  ме радва, защото те го правят доброволно и в най вече в училище – техния втори дом. Благодаря им! Благодаря и на своите колеги за подкрепата! “ – думи на Александър Митев, диригент на състава.

Хористите пеят в хора след успешно издържано прослушване от диригента на състава.

От 19 септември 2019 г. ще бъдат проведени няколко прослушвания за нови хористи. Всички кандидати подготвят една песен за прослушването.

Можете да харесате facebook страницата на хора: