18.04.2023г.

Държавни първенства по блиц и ускорен шах

Отново на върха – шампионска титла за НИКОЛА КЪНОВ и сребро за ЙОАНА КРЪСТЕВА от Държавните първенства по блиц и ускорен шах

От 7 до 9 април 2023 г. в столичния хотел “Маринела” най-добрите ни юноши и девойки до 18 години взеха участие в Държавните първенства по блиц и ускорен шах, организирани от Българска федерация по шахмат 2022. 

Деветокласникът НИКОЛА КЪНОВ се състезаваше в най-многобройната и конкурентна  група – на юношите до 16 години. Той се наложи убедително в двете първенства и заслужено спечели титлата Държавен шампион за 2023 г. както по блиц, така и по ускорен шах. Припомняме, че само преди два месеца Никола завоюва шампионската титла и в Държавното първенство по класически шахмат до 20 години. 

Седмокласничката ЙОАНА КРЪСТЕВА се пребори за вицешампионската титла в първенствата по блиц и ускорен шах в групата на момичетата до 14 години. Поздравления за талантливите ученици от 32 СУИЧЕ, които са състезатели на шахматен клуб ЕЛИТ, София.

Купите и медалите на призьорите бяха връчени от Дейзи Ланг – носителка на три световни и две европейски титли в професионалния бокс. Именитата ни сънародничка изигра приятелска партия шах с Никола и с мотивиращата си лична история го вдъхнови да се бори и продължава напред да следва мечтите си!