29.05.2023г.

УСПЕХИ ЗА ДЕВЕТОКЛАСНИКА НИКОЛА КЪНОВ

НОВА СЕРИЯ ОТ УСПЕХИ ЗА ДЕВЕТОКЛАСНИКА НИКОЛА КЪНОВ

Победната серия за 15-годишния шахматист Никола Кънов продължава и през месец май. На провелото се Държавно индивидуално първенство по класически шах от 29 април до 5 май в гр.Крумовград Никола завоюва Шампионската купа при юношите до 16 години, като се наложи убедително над връстниците си! 

Непосредствено след завършване на Държавните първенства в Крумовград се състоя и Откритият турнир по ускорен шахмат Арена Арда, в който освен шампионите при младежите, участие взеха и много опитни български шахматисти. Никола завоюва среброто, като остана само на половин точка след шампиона в турнира гросмайстор Дренчев, когото успя да победи в лична среща! 

На провелия се на 20 и 21 май в Стара Загора силен международен турнир „Купа Траяна 2023“ състезателят на ШК ЕЛИТ успя да поднесе още една приятна изненада като раздели 1-3 място с гросмайсторите Чаталбашев и Тиличеев с по 6 точки. Допълнителните показатели му отредиха среброто, но представянето му е шампионско! 

От 5 до 12 юни в Батуми, Грузия предстои Световното първенство по Рапид&Блиц до 18 години, организирано от Световната шахматна федерация. Никола заслужи участието си в този силен международен форум след като в началото на април стана Шампион на България до 16 години както в Държавното първенство по рапид, така и по блиц. Никола Кънов е единственият състезател, който ще представлява България. ПОЖЕЛАВАМЕ МУ ОТ СЪРЦЕ УСПЕХ!!!