22.06.2023г.

1ST MULTIPLIER EVENT 21 JUNE 2023, SOFIA, BULGARIA INTELLIGENT LEARNING – ECREATIVITY – EDIVERSITY

PROJECT ERASMUS+ 2021-1-EL01-KA220-SCH-000027791

Савина Савова – кмет на район „Възраждане“ 

Срещите ми с преподавателите и учениците на 32. СУИЧЕ “Св. Климент Охридски” винаги са били за мен много позитивни и вдъхновяващи. Днес заедно с д-р Ваня Кастрева, началник на РУО София-град, университетски преподаватели и представители на Министерство на образованието и науката присъствахме на първото публично събитие от международния проект по Програма „Еразъм+“, в който 32 СУИЧЕ участва – Intelligent learning-eCreativity-eDiversity.

Директорът на 32 СУИЧЕ д-р Нели Костова, приветсква присъстващиете и представи проекта.

„Неизследваният живот не си струва да се живее, казва Сократ. Една от целите ни, като участници в проекта, е да мотивираме младите хора да бъдат не само информирани и знаещи, а и да изследват същността на житейските предизвикателства на 21-ви век“, каза Костова и подчерта, че динамиката на събитията в днешния ден изисква решителност, а доброто образование е гаранция за сигурността ни, защото ни ориентира в лабиринта на ставащите промени, включително и в дигитализирането на всичките ни дейности.

Предизвикателствата на съвремието ни ще изисква от младите хора да работят все по-дълго и все по-умно, освен да се възползват от технологиите, да се научат да управляват успешно и смислено живота си.

Бъдещето не е подарък, а постижение. Трябва да имаш определени качества, за да имаш бъдеще. Това изисква усилия, дори когато съвременните технологии ни помагат.

Споделянето на опит, идеи и успешни практики е част от пътя към успеха.

Успехът на нашите деца, зависи от всички нас – родители, училище и институции.