19.10.2023г.

Logiscool e световна мрежа от школи по програмиране и дигитална грамотност за деца.

Уважаеми родители,

Уважаеми ученици,

Logiscool e световна мрежа от школи по програмиране и дигитална грамотност за деца, създадена през 2014г в Унгария. Към момента присъства в 35 държави с 170 школи и над 185 000 ученика.

Марката е с отлична оценка от Education Alliance Finland (EAF) за учебната си програма и собствената платформа, по която учат децата, а в последните дни на 2022 г се сдобихме и с награда за „Дигитален курс“ на годината от Digital Education Awards.

Нашата конкретна цел е да представим и преподаваме програмиране и дигитално образование по нов, творчески начин за ученици от 1-12 клас. 

По време на учебния процес, който предлага незабавен успех, децата почти незабелязано, чрез игри, се учат на логично, алгоритмично мислене, справяне с проблеми и научават най-основните принципи на програмирането.

На децата преминали последните нива се предоставя и международно признат сертификат, с който реално те стават младши програмисти.

Програмата се изготвя и проверява от екип от 27 образователни експерта, в това число педагози. Те се грижат материала да се поднася по възможно най-подходящия за възрастта начин и винаги да е актуален спрямо тенденциите на пазара и потребностите на децата. 

Ние, екипът на Logiscool сме убедени, че до няколко години програмирането ще стане толкова важно, колкото владеенето на чужд език и бихме желали да поканим всички заинтересовани деца от 32 СУ „Св. Климент Охридски“ на безплатен демо урок по програмиране в нашата школа на Руски паметник. По време на този безплатен урок нашите инструктори ще покажат на децата как да създадат първата си игра, а ние ще разкажем на родителите какво ще учат децата и защо нашата програма е толкова ефикасна и високо ценена!

Logiscool  организира Демо уроци до края на октомври.

Линкът на които могат да се запишат за урок в школата на Руски паметник:

https://www.logiscool.com/bg/locations/sofia.center/open-days

За повече информация: тел. 0879 468261, 0876 112045 и 0876 024738

Адрес: ул. „20-ти април“ № 20 (пл. „Македония“, до Руски паметник)