11.03.2024г.

ПОБЕДИТЕЛИ В СЪСТЕЗАНИЕТО SPELLING BEE 2024

Борис Павлов от IV Е клас е училищният шампион в състезанието Spelling Bee 2024

На 28.02.2024г. и 29.02.2024г. в 32. СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ се проведе училщният кръг на четиринадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee. В състезанието участваха 67 ученици от IV до VII клас при изключителна конкуренция.  32.СУИЧЕ проведе две състезания.

I състезание:

Победител – Ивайла Миладинова, V Г клас

Второ място – Йоана Загорчина, VI А клас  

II състезание:

Победител – Борис Павлов, IV Е клас

Второ място – Дарина Делина, VII Д клас

Според официалните правила на състезанието, се проведе финално състезание между класиралите се на първо и второ място от всяко състезание, за да се определят двамата ученици, които се класират за регионалните квалификации.

Училищният шампион – Борис Павлов от IV Е клас, спечели в оспорваната надпревара, като спелува правилно думата lichen и победи Ивайла Миладинова от V Г клас, която остана на второ място.

И двамата ученици ще продължат участието си в регионалниите квалификации на състезанието Spelling Bee, които ще се проведат в периода 14-17 март, 2024 г., а най-добрите ученици ще участват в регионалните състезания на 23 март, 2024 г.

Благодарим на учителите по английски език  г-жа Венислава Гегова, г-жа Антоанета Милушева, г-жа Мариана Бораджиева и г-жа Светла Рашкова за професионално организираните и проведени състезания. Госпожа Денкова, библиотекар в 32.СУИЧЕ, поздрави участниците и проследи състезанията. Отборите на училището получиха грамоти и подаръци от организаторите от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС ”. Състезанието се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

На победителите пожелаваме успех в следващите кръгове на състезанието, а на всички останали участници благодарим за отделеното време, енергия и ентусиазъм!